LOFTING
binnentuin.jpg

Lousberg Park

 
 

Lousberg Park

Locatie: Lousbergskaai, Gent
Constructiejaar: 2000-2004

Gekoesterd tussen park en water ligt het Lousberg Park, op een boogscheut van de autostrades en toch vlakbij de historische stadskern van Gent.

Het Lousbergstehuis werd in opdracht van katoenbaron Ferdinand Lousbergs gebouwd in de periode 1861-1866. In 1976 kwam het tehuis onder de hoede van het OCMW. In 1999 werd de renovatie van dit statige gebouw aangevat. Er werd een kwalitatief hoogstaand kantoor- en wooncomplex gecreëerd.

Rond de diverse binnentuinen (2 met parkeerfaciliteiten en 1 grote stille tuin) is nu op het gelijkvloers 4.500 m² kantoorruimte en 4 lofts.

Op de eerste verdieping hebben alle 22 woonlofts een mezzanine en een terras. De dakverdieping herbergt 13 lofts met elk een ruim dakterras. In de kelderverdieping bevinden zich privatieve bergingen en een fietsenstalling. Achteraan het gebouw is er een parkeercomplex met staanplaatsen en garages met uitgang in de Tarbotstraat.

Alles werd casco opgeleverd zodat de nieuwe eigenaars hun loft/kantoor volledig naar eigen smaak en budget konden inrichten.